Verhoilu


Julkiset tilat


Teemme erilaiset verhoilutyöt ja huonekalujen pintakäsittelyt julkisiintiloihin, ravintoloihin, konttoreihin, sairaaloihin jne. Laajasta kangasmallistostamme löytyvät palo-, valonkesto- ja kulutustestatut kankaat, keinonahat ja nahat vaativiinkin kohteisiin. Meiltä saatte luotettavaa, asiantuntevaa ja yhteistyökykyistä palvelua. Kysy tarjoustamme ja katso referenssikuvamme.

Vanhat huonekalunne saavat meillä uuden ilmeen ja elämän

Wanhassa Vakassa teemme kaikenlaisten kodin huonekalujen verhoilut. Uudistamme sohvien ja tuolien ilmeet ja teemme teille kauniit ja pitkäikäiset huonekalut. Vanhoille, perinteisesti tehdyille huonekaluille voimme tehdä uudet perustukset pystyjousilla, meriheinäpatjoilla ym. Uudempien huonekalujen pehmustukset voidaan tarvittaessa vaihtaa tukeviin ja laadukkaisiin vaahtomuoveihin.

Kangasmallistomme löytyvät upeat sekä perinteisten verhoilukankaiden tyyliset kuosit että modernit kankaat jokaiselle huonekalulle. Täällä osaamme neuvoa teille soveltuvan kankaan kotiinne, etsitte sitten näyttävää, kulutuksen kestävää tai vaikkapa pesunkestävää verhoilukangasta. Teemme myös toiveenne mukaiset irtopäälliset ja -tyynyt.

Hinta-arviota huonekalunne kunnostuksesta voitte kysyä soittamalla meille tai laittamalla kuvia sähköpostiin.
Mallistossamme ovat Lauritzonin, Annalan, Orient Occidentin, Henry Borgin, Robert Allenin, Marks Pelle Vävaren, Interfacen, Romon,Kirkby Housen ja Koben kankaita. Myymme myös kankaita ja tarvikkeita asiakkaille.

Verhoilusta

Huonekalujen verhoilu on käsitteenä paljon laajempi, kuin pintakankaan laittaminen huonekalujen päälle. Verhoilulla tarkoitetaan myös huonekalun pehmustamista ja kangas on vain näkyvä osa kokonaisuudesta. Pehmusteista vaahtomuovi on tuttu materiaali useammille ja se on nykyaikaisen verhoilu- ja pehmustustekniikan perusta. Sitä vanhemmat materiaalit ja tekniikat ovat tuntemattomampia suurimmalle osalle ihmisistä, mutta ovat vaihtoehto vielä tänäkin päivänä.

Ensimmäisiä pehmusteita vanhimmissa verhoiluissa huonekaluissa
olivat sammaleet, heinät ja eläinten karvat. Huonekalut olivat ns.kovaperusverhoiltuja aina 1860-luvulle saakka, jolloin keksittiin pystyjoustimet. Joustimet paransivat huomattavasti istuinmukavuutta ja olivat verhoilutekniikan osalta lähes yhtä suuri keksintö kuin vaahtomuovi. 1950-luvulla pystyjoustimet jäivät uusissa huonekaluissa historiaan ja tilalle tulivat zig-zag-joustimet. Seuraavalla vuosikymmenelle mennessä myös meriheinä, lastuvilla ynnä muut luonnolliset pehmusteet jäivät pois ja siirryttiin muoviseen aikaan.

Pintakangas noudattelee niitä muotoja, jotka pehmusteella on tehty rungon päälle. Pehmustus ratkaisee huonekalun muodon, istuinmukavuuden ja käyttöiän. ”Kangas on vain kerma kakun päällä”.