Entisöinti

Mietitkö missä uskaltaisit kunnostaa vanhan perintöhuonekalusi? Täällä Wanhassa Vakassa laitamme ne kuntoon vanhaa kunnioittaen niin että seuraavatkin sukupolvet saavat sen käyttöönsä ja tarinoita kertomaan. Pintakäsittelyaineina käytämme perinteisiä aineita; pellavaöljyä, shellakkaa ym. Teemme itse perinteiset maalit värijauheista sekoittaen. Ootraamme, marmoroimme, koristemaalaamme…. Vaikka huonekalu olisi maalattu moneen kertaan voimme määrittää alkuperäisen pintakäsittelyn ja useimmiten palauttaa sen entiseen kuntoonsa. Teemme myös uudempien huonekalujen pintakäsittelyjä ja kunnostuksia ja niihin käytämme ajanmukaisia aineita.

Hinta-arviota huonekalunne kunnostuksesta voitte kysyä soittamalla meille tai laittamalla kuvia sähköpostiin. Arviointia helpottamaan kannattaa ottaa kuvia varsinkin vauriokohdista ja antamalla mahdollisimman tarkan kuvan halutusta kunnostuksen asteesta.

Entisöinnistä ja restauroinnista

Entisöinnillä (restauroinnilla) tarkoitetaan huonekalun tai esineen asun palauttamista alkuperäiseen kuntoon.
Materiaalit ja pintakäsittelyaineet pyritään valitsemaan esineen iän ja käyttötarkoituksen mukaan.

Huonekalun entisöinnin mahdollistaa puinen rakenne. Liitokset, viilutukset ym. voidaan korjata ja liimata uudelleen sekä puuttuvat osat, kuten katkenneet jalat voidaan korvata uusilla. Asiantunteva entisöijä osaa säilyttää alkuperäisen tyylin ottaen huomioon esineen käyttötarkoituksen.

Vanhat huonekalut merkitsevät ihmisille paljon. Ne kulkevat sukupolvesta toiseen ja niillä on erittäin suuri muistoarvo. Kolhut, kulumat, värien haalistumat, naarmut tietyissä kohdassa tuovat muistoja lapsuudesta. Kirjoitustuolin istuinosan alapuolella on ehkä päivämäärä, jolloin isoisä rakensi tuolin. Kyseiset asiat eivät ole virheitä, ne ovat osa esineen historiaa. Muistoja ei voi mitata rahassa. Jos muistot ottaa pois, huonekalu ei ole enää sama. Vanhan käsintehdyn huonekalun ei tarvitse näyttää uudelta.